För att svara på frågan “hur tjänar Robinhood pengar?” kommer vi först att titta på hur plattformen fungerar. Till skillnad från traditionella mäklare använder Robinhood marknadsgaranter för att utföra affärer. Marknadsgaranter tillhandahåller tvåvägspriser på aktier och kan ha långa eller korta positioner. De fungerar som en mellanhand mellan investerare och aktiemarknaden och hjälper plattformen att uppfylla sina skyldigheter för bästa utförande. Med andra ord är dessa företag mellanhänder mellan Robinhood och aktiemarknaden.

För att tjäna pengar på denna modell dirigerar Robinhood orderflödet till andra företag. Två Sigma och Citadel Securities får båda sina inkomster genom högfrekvent handel. Tillsammans tjänar dessa två företag mer än hälften av Robinhoods nettoomsättning. Kort sagt, de tjänar pengar på din handel. Det betyder att systemet inte är en bluff. Om du undrar hur Robinhood tjänar pengar, läs vidare! Det kan överraska dig att veta att tjänsten kostar $ 5 per månad att använda, men det är värt det för att undvika avgifter.

Under första kvartalet 2020 behandlade Robinhood-appen transaktioner till ett värde av över 1 miljard dollar. Företaget samlade in 50 miljoner dollar och blev den första fintech-startupen som vann Apple Design Award. År 2016 lanserade den sin Robinhood Instant-tjänst, som gjorde det möjligt för användare att låna upp till $ 1,000 för handel och ta ut sina vinster direkt. Dessa tjänster passar perfekt för millenniegenerationen. Det finns så många anledningar till varför Robinhood är så framgångsrik.

Förutom att debitera sina användare för sina tjänster tjänar Robinhood också pengar på räntan på de medel de lånar. Robinhood får en hög ränta när man lånar ut kapital till andra kunder. Det tjänar också pengar på marginallån och oinvesterade kontanter på sina konton. Även om detta inte är helt transparent är det lätt att se hur Robinhood tjänar pengar. Dessa avgifter är en nödvändig del av att driva ett företag.

Medan Robinhood inte betalar ränta på kontantinsättningar, tjänar de pengar på sina aktiehandelstjänster. Robinhood får en liten andel av varje handel som sin provision. Dessa pengar kan lägga till snabbt om du har 22 miljoner kunder som handlar på plattformen dagligen. Utöver detta tjänar företaget också nettoränta på sina aktielån. Faktum är att den här delen är den mest lönsamma delen av Robinhood-modellen, och det är en inkomstkälla för tjänsten.

Bortsett från handelsprovisioner får Robinhood också ränta på marginalinsättningar, som används av dess algoritm för att handla aktier och andra finansiella tillgångar. De debiterar användarna en månadsprenumeration på fem dollar för att använda sitt marginalkonto. Användare får också tillgång till Morningstar-forskningsrapporter, Nasdaq Level II Market Data, större omedelbara insättningar och marginalinvesteringar. Företaget tjänar pengar genom att använda denna modell för att underlätta för sina investerare och användare.

En annan intressant aspekt av Robinhood är att den inte har någon provision på affärer gjorda i amerikanska aktier, optioner och till och med kryptovaluta. Förutom att ta ut provisioner tillhandahåller tjänsten gratis aktiehandel på utländska aktier, ETF: er och optioner. Det finns dock vissa avgifter för ADR, men dessa avgifter är små jämfört med de provisioner som handelsappen tar ut. Den övergripande tjänsten är dock gratis och enkel att använda.

Hur tjänar Robinhood pengar?
Tagged on: